• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 21.05.2018 DO 25.05.2018

TYDZIEŃ NOWYCH POTRAW

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

21.05.2018

Poniedziałek

 

Ciepłe śniadanko: owsianka piernikowa Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem. Kaszotto z kaszy pęczak  i warzyw korzennych, kompot Paluch serowy /własnego wypieku/ z sosem jogurtowym, jabłko, herbata malinowa
22..05.2018

Wtorek

Zdrowe pieczywo, masło, pasta marchewkowa z daktylami, bawarka Francuski krem z pora z kiełkami. Kotlet drobiowy z nadzieniem morelowym, ziemniaki, surówka z selera z rodzynkami i jogurtem, kompot

HIT SZEFOWEJ KUCHNI!!!

Chałwa domowa z bakaliami, herbata

Zapraszamy na degustację chałwy.

23.05.2018

Środa

 

Bułka wieloziarnista, masło, talarki jajeczne z samodzielnie wybranym sosem: zielonym, białym  i żółtym, sałata,  mleko Toskańska zupa z fasolą i cukinią. Kluseczki kukurydziane z sosem pieczarkowym, surówka colesław /z młodej kapusty/, kompot Deser mleczny o smaku  waniliowym z nasionami chia, banan
24.05.2018

Czwartek

Ciepłe śniadanko: racuchy z syropem klonowym, kakao Zupa tajska z pędami bambusa i trawą cytrynową. Gulasz z indyka z różowym i zielonym winogronem, kasza kuskus, sałata lodowa z sosem jogurtowo-miętowym, kompot Pieczone owoce z owsianą kruszonką, herbata
25.05.2018

Piątek

 

Zdrowe pieczywo, masło, twarożek z czarnuszką i siekaną pietruszką, kawa zbożowa Krupnik  jaglany z pieczonymi krążkami cebulowymi. Ślimaczki rybne z dipem pomidorowym  i gotowanymi brokułami, kompot Ciasteczka migdałowe /własnego wypieku/, koktajl arbuzowy

  ALERGENY ZNAJDUJĄCE SIĘ W POTRAWACH:

       GLUTEN (pieczywo, kaszotto z kaszy pęczak, paluch serowy, kotlet drobiowy, racuchy, kasza kuskus, owsiana kruszonka, ślimaczki rybne, ciasteczka migdałowe, owsianka piernikowa, kawa zbożowa)

       JAJA (talarki jajeczne, ślimaczki rybne, ciasteczka migdałowe, racuchy, kluseczki kukurydziane, kotlet drobiowy, paluch serowy)

       RYBY (ślimaczki rybne)

       MLEKO (masło, kakao, kawa zbożowa, owsianka piernikowa, paluch serowy z sosem jogurtowym, bawarka, surówka z selera z jogurtem, mleko, deser mleczny, racuchy, sałata lodowa z sosem jogurtowo-miętowym, twarożek, ciasteczka migdałowe, sos zielony, sos biały, sos żółty, koktajl arbuzowy, bawarka)

       SELER (krupnik jaglany, zupa tajska, zupa toskańska, krem z pora, zupa pomidorowa z ciecierzycą, surówka z selera)

       SEZAM (chleb wieloziarnisty, bułka wieloziarnista, chałwa)

       DWUTLENEK SIARKI (suszone owoce)

       SOJA (szynka )

       ORZECHY (migdały-ciasteczka migdałowe)