• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS 12-16.04.2021

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

12.04.21

Ciepłe śniadanko: zupa mleczna – owsianka na mleku, chrupiące płatki kukurydziane, suszone owoce Zupa fasolowa z ziemniakami. Naleśniki z powidłami i guziczkiem jogurtu naturalnego, marchewka do pochrupania, kompot Zapiekanka hawajska, herbatka ziołowa
Wtorek

13.04.21

Zdrowe pieczywo, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, herbatka z melisy Zupa wielowarzywna z kaszą kuskus. Kotlecik  mielony, ziemniaki, mizeria, kompot Drożdżówka ze śliwką /własnego wypieku/, herbatka ziołowa
Środa

14.04.21

Zdrowe pieczywo, masło, szyneczka drobiowa, rzodkiewka, kawa z mlekiem Zupa pomidorowa z ryżem. Pieczone ziemniaczki z bukietem kolorowych warzyw z pieca parowego /marchewka, brokuł, kalafior i pietruszka/, sos czosnkowy, kompot Bagietka z domową nutellą z daktylami, herbatka owocowa
Czwartek

15.04.21

Ciepłe śniadanko: zupa mleczna – kaszka manna na mleku z rodzynkami i tartą gorzką czekoladą Łagodna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa cygańska z mięsem i bułeczką kajzerką, kompot

 

Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej /własnego wyrobu/ z brzoskwinią
Piątek

16.04.21

Zdrowe pieczywo, masło, pasta rybno-warzywna, ogórek kiszony, herbatka ziołowa Krem ziemniaczano-porowy z groszkiem ptysiowym. Farfalle z twarogiem w sosie waniliowo-miodowym, kompot Kruche ciasteczka /własnego wypieku/, jabłuszko, ciepłe mleczko

                                          ALERGENY ZNAJDUJĄCE SIĘ W POTRAWACH:

GLUTEN (pieczywo, makaron, owsianka, naleśniki, zapiekanka, kotlet mielony, drożdżówka, kawa z mlekiem, kaszka manna, groszek ptysiowy, kruche ciasteczka, kasza kuskus)

JAJA (naleśniki, kotlet mielony, groszek ptysiowy)

RYBY ( pasta rybno-warzywna)

MLEKO (masło, mleko do picia, owsianka na mleku, pasta twarogowa, naleśniki, jogurt naturalny, zapiekanka-ser, mizeria, drożdżówka,  kawa z mlekiem, sos czosnkowy, kasza manna na mleku, budyń czekoladowy, kruche ciasteczka, makaron z twarogiem, groszek ptysiowy)

SELER (zupa pomidorowa, zupa fasolowa, zupa wielowarzywna, zupa cygańska, krem ziemniaczano-porowy)

SEZAM (chleb wieloziarnisty)

DWUTLENEK SIARKI (suszone owoce)