• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 10.08.2020 DO 14.08.2020

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

10.08.2020

Poniedziałek

Ciepłe śniadanko: owsianka na mleku, chrupiące płatki kukurydziane, suszone owoce Krem brokułowy z grzankami. Gulasz z cukinii i kabaczka z dodatkiem czerwonej soczewicy, ziemniaki, kompot wiśniowy Kaszka manna na mleku z borówkami, chrupki kukurydziane
11.08.2020

Wtorek

Zdrowe pieczywo, masło,  pasta warzywna z suszonymi pomidorami, kawa z mlekiem Zupa pomidorowa z ryżem. Kotlet mielony w sosie własnym, ziemniaki, mizeria, kompot truskawkowy Chałka, jabłko, herbatka z pokrzywy
12.08.2020

Środa

 

Zdrowe pieczywo, masło,  schab pieczony w ziołach, rzodkiewka, herbatka z melisy Zupa owocowa z makaronowymi gwiazdkami. Lunch mix /kasza gryczana, kasza jęczmienna, soczewica zielona z czarnuszką i sosem pieczarkowym z jogurtem greckim i zielonym koperkiem/, kompot porzeczkowy Surowe warzywa sezonowe do pochrupania /ogórek, kalarepka, marchewka/ z dipem jogurtowym, wafel ryżowy, herbatka owocowa
13.08.2020

Czwartek

Ciepłe śniadanko: zacierka na mleku, tarta gorzka czekolada, rodzynki

 

Rosół z makaronem. Potrawka z kurczaka, kasza kuskus, surówka z marchewki, kompot śliwkowy Koktajl owocowy, talarki jaglane
14.08.2020

Piątek

 

Zdrowe pieczywo, masło, pasta rybna /tuńczyk z warzywami/, ogórek kiszony, herbatka ziołowa

 

Zupa ze świeżej fasolki szparagowej żółtej i zielonej z ziemniakami. Ryż na mleku z prażonym jabłkiem i świeżymi malinami, kompot wieloowocowy

 

Sałatka jarzynowa z jogurtem greckim, bułka wrocławska z masłem, herbatka miętowa

                                       ALERGENY ZNAJDUJĄCE SIĘ W POTRAWACH:

GLUTEN (pieczywo, makaron, owsianka, grzanki, kaszka manna, kotlet mielony, chałka, kasza jęczmienna, zacierka, kasza kuskus, talarki  jaglane)

JAJA (makaron, chałka)

RYBY (pasta rybna z tuńczyka)

MLEKO (masło, kawa z mlekiem, owsianka na mleku, zacierka na mleku, kaszka manna na mleku, mizeria, lunch mix z jogurtem greckim, dip jogurtowy, koktajl owocowy, ryż na mleku, sałatka jarzynowa z jogurtem, talarki jaglane)

SELER (zupa z fasolki szparagowej, rosół, zupa pomidorowa, krem brokułowy, sałatka jarzynowa, pasta warzywna, pasta  rybna)

SEZAM (chleb wieloziarnisty)

DWUTLENEK SIARKI (suszone owoce)