• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 01.06.2020 DO 05.06.2020

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

01.06.2020 Poniedziałek Ciepłe śniadanko: owsianka na mleku, chrupiące płatki kukurydziane, suszone owoce Zupa koperkowa z ziemniakami. Makaron łazanki z młodą kapustą, kompot wiśniowy Bułka wrocławska, nutella /własnego wyrobu/, ciepłe mleczko
02.06.2020 Wtorek Zdrowe pieczywo, masło,  pasta twarogowa ze szczypiorkiem, herbata z melisy Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Kasza gryczana niepalona, gulasz, buraczki, kompot śliwkowy Drożdżówka z rabarbarem /własnego wypieku/, bawarka
03.06.2020 Środa  Bułka kajzerka, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao Zupa botwinka z jajkiem i ziemniakami. Zielone naleśniki Shreka z sosem czosnkowym, kompot porzeczkowy Kisiel wieloowocowy /własnego wyrobu/ z brzoskwinią, wafel ryżowy
04.06.2020 Czwartek Ciepłe śniadanko: drobny makaron  na mleku z żurawiną i tartą gorzką czekoladą Zupa krupnik z kaszą jęczmienną. Pieczony kotlecik drobiowy, ziemniaki, surówka colesław, kompot truskawkowy Budyń czekoladowy /własnego wyrobu/ z bananem , chrupki kukurydziane
05.06.2020 Piątek  Zdrowe pieczywo, masło,  pasta z makreli , ogórek kiszony, herbata ziołowa Zupa grochowa z ziemniakami. Ryż na mleku z prażonym jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy Jogurt naturalny z domowym musli owocowym, chrupki kukurydziane

                                       ALERGENY ZNAJDUJĄCE SIĘ W POTRAWACH:

GLUTEN (pieczywo, makaron, owsianka, drożdżówka, naleśniki, krupnik z kaszą jęczmienną, kotlet drobiowy, musli owocowe)

JAJA (makaron, botwinka z jajkiem, naleśniki, kotlet drobiowy)

RYBY (pasta z makreli)

MLEKO (masło, kakao, kawa zbożowa, owsianka, mleko, makaron na mleku, pasta twarogowa, drożdżówka, ser, naleśniki, sos czosnkowy, budyń czekoladowy, ryż na mleku, jogurt naturalny, bawarka)

SELER (zupa koperkowa, zupa kalafiorowa, zupa botwinka, zupa krupnik, zupa grochowa)

SEZAM (chleb wieloziarnisty)

DWUTLENEK SIARKI (suszone owoce, musli owocowe)