• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 22.07.2019 DO 26.07.2019

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

22.07.2019

Poniedziałek

 

Kaszka manna na mleku z suszonymi owocami i wiórkami gorzkiej czekolady Zupa wielostrączkowa z ziemniakami. Makaron z zielonym pietruszkowym pesto i prażonymi ziarenkami dyni i słonecznika, kompot wiśniowy Budyń waniliowy /własnego wyrobu/ z musem truskawkowym
23.07.2019

Wtorek

 

Zdrowe pieczywo, masło, pasta serowa  ze szczypiorkiem, bawarka Zupa kalafiorowa z zieleniną. Pieczeń mięsno-warzywna w sosie, ziemniaki, mizeria, kompot porzeczkowy Wafle zbożowe z powidłami /własnego wyrobu/, herbata ziołowa
24.07.2019

Środa

 

Samodzielne komponowanie kolorowych kanapek z: zdrowego pieczywa, masła, szynki konserwowej, ogórka, pomidora i rzodkiewki, kawa z mlekiem Zupa owocowa z drobnym makaronem. Wegetariańska fasolka w sosie pomidorowym i bułka kajzerka, kompot jabłkowy Deser mleczno-ryżowy /własnego wyrobu/ z owocami
25.07.2019

Czwartek

Owocowe śniadanie:  brzoskwinie z jogurtem naturalnym i płatkami kukurydzianymi, kakao ELEGANCKI OLIMPIJSKI OBIAD

Bieg przez ogród-zupa jarzynowa maratończyka. Bitki w sosie, trzy rodzaje kaszy, mini marchewki, brokuł, napój energetyczny z mięty, cytryny i miodu

Kisiel /własnego wyrobu/ z kleksem jogurtu greckiego i syropu z agawy
26.07.2019

Piątek

Zdrowe pieczywo, masło, pasta rybno-warzywna, ogórek małosolny, bawarka Zupa krupnik z kaszą jaglaną. Bigos ze słodkiej kapusty, ziemniaki, kompot wieloowocowy Koktajl owocowy, chrupki kukurydziane

                                       ALERGENY ZNAJDUJĄCE SIĘ W POTRAWACH:

GLUTEN (pieczywo, makaron, kasza manna,  kawa zbożowa, wafle zbożowe, kasza jęczmienna, kasza kuskus, kasza pęczak)

JAJA (makaron)

RYBY (pasta rybno-warzywna)

MLEKO (masło, kakao, kawa zbożowa, bawarka, koktajl owocowy, kisiel z jogurtem greckim, brzoskwinie z jogurtem naturalnym,  deser mleczno-ryżowy, mizeria, pasta serowa, kaszka manna na mleku, budyń waniliowy)

SELER (zupa wielostrączkowa, zupa kalafiorowa, zupa owocowa, zupa jarzynowa, krupnik)

SEZAM (chleb wieloziarnisty)

DWUTLENEK SIARKI (suszone owoce)