• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 29.11.2021 DO 03.12.2021

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 
29.11.2021

Poniedziałek

Andrzejkowy Obiad

 
Ciepłe śniadanko: owsianka na mleku, chrupiące płatki kukurydziane i owoce

 

Andrzejkowy kociołek mięsno-warzywny z ciepłą bułeczką, kompot Andrzejkowe rogaliki z magicznym pyłem,  jabłuszko, kakao  
30.11.2021

Wtorek

 

Samodzielne komponowanie kolorowych kanapek z: zdrowego pieczywa, masła, szynki, sera, sałaty, pomidora i ogórka, kakao Zupa kapuśniak z ziemniakami. Kotleciki jajeczne, kasza kuskus, sos beszamelowy, marchewka z groszkiem, kompot Pudding waniliowy /własnego wyrobu/, banan
01.12.2021

Środa

WEGAŃSKI OBIAD

Zdrowe pieczywo, masło, pasta serowa ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami.Zapiekany ryż na mleku kokosowym z prażonym jabłuszkiem, brzoskwinią i cynamonową posypką, kompot Bułeczka wrocławska z masłem pietruszkowym, rzodkiewka, herbatka owocowa
02.12.2021

Czwartek

Ciepłe śniadanko: kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym Zupa dyniowa z grzankami. Medaliony z indyka w sezamie, sos pieczeniowy, ziemniaki, surówka z jarzyn mieszanych z jogurtem naturalnym, kompot Kisiel owocowy /własnego wyrobu/, pomarańcza, wafelek zbożowy  
03.12.2021

Piątek

 

WEGETARIAŃSKI DZIEŃ Z RYBKĄ

 
Zdrowe pieczywo, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, herbatka ziołowa Zupa pomidorowa z ryżem i kleksem  jogurtu greckiego.Kopytka w sosie pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej z oliwą z oliwek, kompot Jogurt naturalny z domowym  musli i tartą gorzką czekoladą, gruszka  

ALERGENY ZNAJDUJĄCE SIĘ W POTRAWACH:

  GLUTEN (pieczywo, kawa zbożowa, owsianka, rogalik, zupa zacierka, kotlet jajeczny, kawa zbożowa, grzanki, kopytka, musli, kasza kuskus, wafel zbożowy)

  JAJKA (kotlet jajeczny, kopytka, rogalik)

  MLEKO(masło, owsianka na mleku, kakao, sos beszamelowy, pudding waniliowy, pasta serowa, kawa z mlekiem, kasza jaglana na mleku, masło pietruszkowe, surówka z jarzyn z jogurtem, jogurt naturalny, zupa pomidorowa z jogurtem greckim, ser)

  SELER(kociołek mięsno-warzywny, zupa kapuśniak, zupa z fasolki szparagowej, zupa dyniowa, zupa pomidorowa, surówka z jarzyn mieszanych)

  SEZAM (chleb wieloziarnisty, medaliony z indyka w sezamie)

DWUTLENEK SIARKI (suszone owoce, musli)

  RYBA (pasta z makreli)