• .
  • .
  • .

Jadłospis

_______________________________________________________________________________________________________________________

 UWAGA: większość produktów używanych w naszej kuchni może zawierać śladowe ilości orzeszków, arachidowych, orzechów, glutenu, soi, gorczycy, mleka, sezamu, selera. Z uwagi na to bardzo prosimy rodziców i opiekunów dzieci o zgłaszanie alergii pokarmowych swoich podopiecznych dyrekcji przedszkola.

JADŁOSPIS OD 16.07.2018 DO 20.07.2018

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

16.07.2018

Poniedziałek

Ciepłe śniadanko: owsianka na mleku, płatki kukurydziane, suszone owoce Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Makaron z sosem pomidorowym i czerwoną soczewicą, kalarepka do pochrupana, kompot wiśniowy Budyń waniliowy, jabłko, chrupki kukurydziane
17.07.2018

Wtorek

 

Zdrowe pieczywo, masło,  żółty ser, ogórek małosolny, kawa zbożowa Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami. Kasza gryczana niepalona, gulasz wieprzowy, buraczki, kompot jabłkowy Zmiksowane truskawki z maślanką naturalną, wafel ryżowy
18.07.2018

Środa

 

Samodzielne komponowanie kanapek  z: zdrowego pieczywa, masła, miodu, musu jabłkowego i dżemu owocowego /własnego wyrobu/ , bawarka Zupa grochowa z ziemniakami. Łazanki z młodą kapustą, marchewka do pochrupania, kompot porzeczkowy Jogurt naturalny, nektarynka, chrupki kukurydziane
19.07.2018

Czwartek

ULUBIONE DANIA PANA MIRKA

Bułka kajzerka, masło,  talarki  jajeczne na sałacie posypane szczypiorkiem, sos czosnkowy, kakao Zupa pomidorowa z makaronem świderki. Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot truskawkowy Ciasto drożdżowe z wiśniami  i kruszonką polane lukrem /własnego wypieku/, herbata ziołowa
20.07.2018

Piątek

Ciepłe śniadanko: kaszka manna na mleku z tartą gorzką czekoladą i rodzynkami Krem pieczarkowy z grzankami. Pieczony kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy  Bułka wrocławska i letnia sałatka /sałata lodowa, ogórek, pomidor, rzodkiewki, szczypior i ser typu feta/, herbata z melisy
                                           ALERGENY ZNAJDUJĄCE SIĘ W POTRAWACH:

 

        GLUTEN (pieczywo, owsianka, makaron, kawa zbożowa, grzanki, łazanki, kotlet drobiowy, ciasto drożdżowe, kaszka manna, kotlet rybny)

        JAJKA(makaron, łazanki, kotlet rybny, kotlet drobiowy, talarki jajeczne, drożdżówka)

        MLEKO (masło,  jogurt naturalny, kaszka manna na mleku, ser feta, ciasto drożdżowe, sos czosnkowy, kakao, mizeria, bawarka, ser żółty, maślanka naturalna, owsianka, budyń waniliowy, kawa zbożowa)

        SELER(zupa pomidorowa, krem pieczarkowy, zupa grochowa, zupa z fasolki szparagowej, zupa kalafiorowa)

        SEZAM (chleb wieloziarnisty)

        DWUTLENEK SIARKI (suszone owoce)

        RYBA (pieczony kotlet rybny)